Bij Blik op jou krijg je de tijd en aandacht om jezelf te ontdekken, je zelfvertrouwen te vergroten

In jouw levensfase gebeurt erg veel. Zowel je lichaam als jouw emoties nog volop in ontwikkeling. Tegelijk wordt er erg veel van je verwacht. Van vrienden, school, je thuissituatie, baantje… hoe doe je dat? Loopt dit lekker? Hoe ervaar je jouw seksuele ontwikkeling? Je persoonlijkheid speelt hierin een grote rol.

Er kunnen problemen zijn in jouw ontwikkeling, beperkingen, leerproblemen, faalangst, verlies van belangrijke mensen om je heen, beperkte vriendenkring, verandering van je lichaam, heb je te maken met agressie of zijn je ouders juist teveel met jou bezig (meestal met de beste bedoelingen) waardoor je je niet vrij voelt. Dit kan van invloed zijn op jouw ontwikkeling en gevoel van eigenwaarde.

Je kunt sombere gevoelens krijgen (depressie), steeds vermoeidheid zijn, buikpijnklachten hebben, slaapproblemen, (faal)angst krijgen, etc.

Je kunt hierdoor ongewenst gedrag laten zien, veel weggaan, ruzie maken thuis, op school, etc. Het kan ook zijn je juist veel op je kamer zit, jezelf verwondt, teveel eet of drinkt, jezelf op dieet zet, Je kunt je onbegrepen, eenzaam voelen wat je boos of verdrietig maakt. Je rot laat voelen. Misschien heb jij last van het gedrag van je ouders of leraren. Doen ze precies dat wat jou nou net niet helpt en begrijpen ze jou niet.

Bij Blik op jou krijg je de tijd en aandacht om jezelf te ontdekken, je zelfvertrouwen te vergroten, tips te krijgen en situaties te oefenen en rotervaringen los te laten. Je gaat ontdekken hoe dingen voor of tegen je werken en wat jij eraan kunt doen zodat je je weer goed gaat voelen en je relaties verbeteren. Samen kijken we of en op welke manier je ouders/ begeleiders erbij betrokken worden.

  • Angst/ faalangst
  • Rouw en verdriet
  • Depressieve klachten
  • Onverklaarbare klachten (buikpijn/ bedplassen/ flauwvallen/ etc.)
  • Agressie
  • Traumaverwerking
  • Persoonlijkheidsontwikkeling
  • Hulp bij problemen door Autisme/ leerproblemen

Werkwijze

1

Intake

De eerste stap is kijken waar je mee zit en dan kijken we wat je wilt bereiken. Samen kijken we op welke manier we je doel gaan bereiken en maken we afspraken hierover.
2

Plan van aanpak

Dan gaan je aan de slag met het behandeltraject. Halverwege meten we ook hoe het gaat.
3

Behandeltraject

Dan gaan je aan de slag met het behandeltraject. Alle behandelvormen zijn gericht op wat bij jou past. Zo zijn er speciale tekenoefeningen mogelijk, of kunnen we een sessie wandelend in de natuur doen, als jij dit fijn vindt.
4

Evaluatie

Gaat het volgens plan? Moeten we aanpassen? Dit bekijken we ook per afspraak zodat dingende dingen kunnen worden opgepakt.
5

Nazorg

Op het moment dat de doelen zijn bereikt volgt nog nazorg. Dit betekent dat we nog 1 of 2 keer telefonisch contact hebben voordat het dossier sluit. Zo weten we zeker dat alles goed blijft gaan.

Behandelvormen

Ieder mens is anders. De een is emotioneler, spiritueler, nuchterder of gevoeliger dan de ander. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke behandelvorm past bij jou als persoon. Er zijn bewezen therapieën voor verschillende problematieken. Zo is EMDR bijvoorbeeld een zeer effectieve therapie bij trauma. Maar ook andere therapieën kunnen hier goed werken zoals EFT, focussen, hypnotherapie etc.

Integratieve psychotherapie gaat uit van jouw eigen herstellend vermogen. Dat jij de kracht, wijsheid en mogelijkheden in je hebt om je problemen aan te pakken en in je kracht te staan. Ook al voelt het nu dat je hier helemaal niet over beschikt. Stap voor stap kom je bewust in je kracht te staan zodat jij weer het heft in eigen hand neemt.

Hypnotherapie is een behandelvorm die effectief is bij trauma, laag zelfbeeld, verslavingen, gedragsverandering, etc. Met deze therapievorm zet je verandering aan in je onbewuste. Want niet alles is te begrijpen/ logisch te verklaren. Vanuit je onbewuste komen gevoelens, gedachten, gedragingen waar je geen vat op lijkt te hebben. Hypnotherapie geeft je de mogelijkheid hier verandering in aan te brengen. Loslaten wat je in de weg staat, vergroten van eigenschappen die je graag wilt en gedragsverandering bereiken. Ook is deze therapievorm zeer geschikt voor het vergroten van innerlijke hulpbronnen om bijvoorbeeld je zelfvertrouwen te vergroten.

Counseling is een behandelvorm die effectief is voor mensen die redelijk tot goed in hun vel zitten en lichte psychische problemen hebben. De therapie is kortdurend, praktische en gaat niet te diep in op het verleden maar juist meer toekomstgericht.

Andere therapievormen…

Gesprekstherapie

Oopluchting, begrip, focus krijgen. Dit kan in de praktijkruimte maar kan ook in de natuur. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

Cognitieve gedragstherapie

Uitleg, feiten, begrijpen, anders leren doen.

Lichaamsgericht werk

Ontspanningsoefeningen, gronden, focussen op voelen.

Exposure therapie

Het aangaan van situaties / nieuw gedrag aanleren.

Traumaverwerkingstherapie (loslaten van traumabeelden, gedachten en gevoelens).
Lichaamsgericht traumaverwerkingstherapie. Door een zachte kloppende beweging op bepaalde referentiepunten op je lichaam los je blokkades op m.b.t. het trauma.

Psycho Educatie

Kennisvergroting over het probleem, verklarend model.

Maak vandaag nog de stap

Meld je gemakkelijk aan.

Maak kennis met de therapeut.