Wij zijn gevestigd in Apeldoorn

Achtergrond / Visie

Van zorg naar commercie en weer terug naar zorg

Kennismaken met de therapeute

Mijn naam is Mireille. Welkom!

De praktijk is gevestigd aan de Lange Amerikaweg 81. Er is een ruime ontvangstruimte aanwezig waar u kunt plaatsnemen. De praktijkruimte is ingericht in warme kleuren en biedt genoeg ruimte om begeleiding mee te nemen wanneer dit wenselijk is.

De praktijk biedt hulp aan mensen met rijangst. Wij werken met vele verschillende behandelmethoden. Op deze site kunt u hier informatie over vinden. Hierdoor is er altijd een therapievorm die bij jou als cliënt en jouw probleem past.

Wanneer behandeling start maken we een aantal afspraken met elkaar. Deze staan in de algemene voorwaarden. Een van de afspraken is dat jouw afspraak 48 uur van tevoren kosteloos mag worden afgezegd. Anders wordt alsnog de afspraak doorberekend, tenzij in overleg anders wordt besloten.

In de praktijk hangt ook nog een overzicht van de belangrijkste afspraken.

Maak kennis met de therapeute

Mijn naam is Mireille van der Vliet. Ik ben getrouwd met Dick van der Vliet en heb 2 dochters. Mijn oorsprong ligt in de verpleging. Door omstandigheden ben ik de commerciële beroepen in gegaan. Daarbinnen heb ik verschillende functies bekleed, van binnendienst, buitendienst, leidinggevende functies en het verzorgen van interne cursussen. Naast mijn therapiebedrijf, ben ik ook actief binnen de rijschool van mijn man. Ik richt mij met name op de speciale begeleiding bij de cursisten die dit nodig hebben, te denken valt onder andere aan moeilijk lerende, cursisten met autisme en faalangst. Dit doe ik met veel plezier.

Achtergrond en Visie

Ik ben de opleiding therapeut gaan volgen en heb mij de afgelopen jaren steeds verder geschoold in verschillende therapievormen en specialisaties.
Doordat ik zelf met rijangst te maken kreeg door een ongeval, wilde ik mensen gaan helpen die ook angstig zijn in het verkeer. Dit doe ik binnen de andere bedrijfstak, DriveCare.

Op het gebied van jongeren (vanaf 12 jaar) heb ik mij gespecialiseerd in de doelgroep en ik heb speciaal kennis over autisme, faalangst, trauma, rouw, negatief zelfbeeld en jongeren die vastlopen op school of zich thuis niet begrepen voelen. Zelf hebben wij er ervaring mee wanneer het met kinderen/ jongeren niet altijd makkelijk verloopt. We hebben in die zin ervaring met autisme, niet aangeboren hersenletsel, faalangst en de problemen die hiermee samen kunnen hangen. En met alle mooie dingen die hiermee samenhangen wanneer je elkaar kunt blijven begrijpen en respecteren.

Op het gebied van volwassenen heb ik expertise in faalangst, verslavingsbehandeling zoals roken, negatief zelfbeeld, trauma, rouwprocessen, slachtoffer van narcisme, …

Werk gerelateerde problemen behandel ik ook. Mocht dit in samenspraak met of in opdracht van de werkgever of bedrijfsarts zijn, kijk dan verder onder het kopje zakelijk.

Ook specifiek vraagstukken die samenhangen met o.a. pensionering en levensfase problematieken kan ik in helpen.

Op het gebied van ouderen heb ik kennis van degeneratieve processen (dementie) hersenletsel, rouw, angst, trauma en omgaan met verminderde functies of levensfase vraagstukken.

Waar ik graag doorverwijs is op het gebied van partner therapie en rouwverwerking/ begeleiding bij overlijden. Hier zijn gespecialiseerde collega’s voor. Ook werk ik met collega’s samen die misschien in bepaalde gevallen ook iets voor u kunnen betekenen.

Hieronder treft u een overzicht van de opleidingen aan:

  • Diploma 4 jarige opleiding psychotherapie en hypnotherapie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam
  • Certificaat opleiding jongerenspecialisatie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam
  • Gecertificeerd traumaverwerkingstherapie; EMDR en EFT
  • Certificaat Opleiding Niet-Aangeboren Hersenletsel bij Professionals in NAH
  • Certificaat NLP practitioner
  • Verschillende opleidingen en cursussen communicatie en leidinggeven commerciële beroepen
  • Diploma ziekenverzorgster en opleiding verpleegkunde en werkervaring Casabonita Apeldoorn, Westeinde Ziekenhuis Den Haag en Gelre Ziekenhuis Apeldoorn