Bij Blik op jou krijg je de mogelijkheid eens zonder oordeel van anderen, vertrouwelijk je verhaal te kunnen doen.

In deze leeftijdsfase verandert je kijk op vriendschappen, opleiding, werk, etc. Jouw lichamelijke ontwikkeling stabiliseert zich. Juist in deze levensfase kunnen onverwerkte gebeurtenissen je gaan belemmeren in jouw ontwikkeling.

Studeren, de mogelijkheden of onmogelijkheden om op jezelf te wonen, je eigen plek creëren, verwachtingspatroon van ouders en andere belangrijke mensen om je heen, met een been in de volwassenheid maar ook nog zoveel vragen en onzekerheden. Omgaan met druk en prestatie op je werk. Hoe ga je om met die wereld. Hoe verdeel je je tijd tussen vrienden, thuis, werk, bijbaan als je nog een HBO of universitaire studie doet?  Wist je dat veel jong volwassenen moeite hebben met de balans en zelfs depressieve klachten hebben of burned-out raken? En het niet begrijpen omdat ze eigenlijk niets te klagen hebben? Of last hebben van onverklaarbare angstklachten of lichamelijke klachten? Deze kunnen zonder verklaring best beangstigend zijn.

Bij Blik op jou krijg je de mogelijkheid eens zonder oordeel van anderen, vertrouwelijk je verhaal te kunnen doen. Je zult al snel begrijpen waar de schoen wringt en weer richting kunnen geven aan je leven en toekomst. Ook zul je de overgang kunnen maken naar een volwassen houding, stevig en bewust vanuit jouw eigen ik en in je leven staan zoals jij dit wilt. Het loslaten van oude kwetsbare gebeurtenissen die je nog in de weg staan. Heb je last van je beperkingen, en wil je hier beter mee om leren gaan? Ook als je nu nog niet weet hoe dat moet, neem dan gerust contact op om eens van gedachten te wisselen.

  • Angstklachten
  • Rouw en verdriet
  • Depressieve klachten
  • Stress en burn-out
  • Traumaverwerking
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Problemen bij werk of studie
  • Zelfbeeld verbetering
  • Levensfase problematieke

Werkwijze

1

Intake

De eerste stap is het in kaart brengen van het probleem of problemen en het stellen van doelen. Dit doen we tijdens de intake. Dit is een belangrijke stap omdat je weer perspectieven hebt, vooruitzichten op dat het beter gaat worden.
2

Plan van aanpak

Ook bepalen we het plan van aanpak, de behandelmethoden die goed bij jou en jouw problematiek past.
3

Behandeltraject

Dan gaan je aan de slag met het behandeltraject.
4

Evaluatie

Halverwege meten we ook hoe het staat met de resultaten. Gaat het volgens plan? Moeten we aanpassen? Dit bekijken we ook per sessie zodat actuele dingende zaken kunnen worden opgepakt.
5

Nazorg

Op het moment dat de doelen zijn bereikt volgt nog nazorg. Dit betekent dat we nog 1 of 2 keer telefonisch contact hebben voordat het dossier sluit. Zo kunnen we de behandelresultaten goed waarborgen.

Behandelvormen

Ieder mens is anders. De een is emotioneler, spiritueler, nuchterder of gevoeliger dan de ander. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke behandelvorm past bij jou als persoon. Er zijn bewezen therapieën voor verschillende problematieken. Zo is EMDR bijvoorbeeld een zeer effectieve therapie bij trauma. Maar ook andere therapieën kunnen hier goed werken zoals EFT, focussen, hypnotherapie etc. de aanpak en behandelvorm wordt dus bepaald aan de hand van jouw wensen en de doelen. Hieronder volgt een korte uitleg van de verschillende behandelvormen.

Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie gaat uit van jouw eigen herstellend vermogen. Dat jij de kracht, wijsheid en mogelijkheden in je hebt om je problemen aan te pakken en in je kracht te staan. Ook al voelt het nu dat je hier helemaal niet over beschikt. Stap voor stap kom je bewust in je kracht te staan zodat jij weer het heft in eigen hand neemt.

Hypnotherapie is een behandelvorm die effectief is bij trauma, laag zelfbeeld, verslavingen, gedragsverandering, etc. Met deze therapievorm zet je verandering aan in je onbewuste. Want niet alles is te begrijpen/ logisch te verklaren. Vanuit je onbewuste komen gevoelens, gedachten, gedragingen waar je geen vat op lijkt te hebben. Hypnotherapie geeft je de mogelijkheid hier verandering in aan te brengen. Loslaten wat je in de weg staat, vergroten van eigenschappen die je graag wilt en gedragsverandering bereiken. Ook is deze therapievorm zeer geschikt voor het vergroten van innerlijke hulpbronnen om bijvoorbeeld je zelfvertrouwen te vergroten.

Counseling

Counseling is een behandelvorm die effectief is voor mensen die redelijk tot goed in hun vel zitten en lichte psychische problemen hebben. De therapie is kortdurend, praktische en gaat niet te diep in op het verleden maar juist meer toekomstgericht.

Andere therapievormen…

Gesprekstherapie

Opluchting, begrip, focus krijgen. Dit kan in de praktijkruimte maar kan ook in de natuur. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

Cognitieve gedragstherapie

Uitleg, feiten, begrijpen, anders leren doen.

Lichaamsgericht werk

Ontspanningsoefeningen, gronden, focussen op voelen.

Exposure therapie

Het aangaan van situaties / nieuw gedrag aanleren.

EMDR

Traumaverwerkingstherapie (loslaten van traumabeelden, gedachten en gevoelens).

EFT

Lichaamsgericht traumaverwerkingstherapie. Door een zachte kloppende beweging op bepaalde referentiepunten op je lichaam los je blokkades op m.b.t. het trauma.

Psycho educatie

Kennisvergroting over het probleem, verklarend model.

Maak vandaag nog de stap

Meld je gemakkelijk aan.

Maak kennis met de therapeut.